حتی اگر خودتان هم خیلی اهل موبایل بازی نیستند و نمیدانید با مردم موبایل به دست چه کنید، از ما بپرسید! ما به شما میگوییم میتوانید با این وسیله بازاریابی کنید! بازاریابی آنهم نه از مدل قدیمی و تقریبا از کار افتادهاش، بلکه از نوع بازاریابی موبایلی موفق.
موبایلی که در دست دارید فقط وسیلهای برای تماس معمول، عکس گرفتن از اطراف، گوش دادن به موزیک یا چت کردن نیست. این ابزاری که هر روز با دیدن آن از خواب بیدار میشوید، حکم یک آچار فرانسه دیجیتالی را دارد.
اگر شما فقط همین استفاده را از این وسیله دارید و ظرفیتهای آشکار آن هنوز هم بر شما پوشیده است؛ جالب است بدانید خیلیها هستند که موبایل به کسب وکارشان تبدیل شده است.
کمتر کسی صراحتا قبول میکند که به موبایل اعتیاد دارد. همین افرادی که استفاده زیاد خود را از موبایل منکر میشوند از درون با این حقیقت کلنجار میروند و میدانند که چقدر تحت تاثیر موبایل خود قرار دارند؛ فقط دم بر نمیآورند!
از آنجا که این روزها ماشینی شدن با موبایل گره خورده، بازاریابی هم موبایلی شده است. این شکل از بازاریابی مفهوم تازهای نیست.
بازاریابی موبایلی موفق زیر مجموعهای از همان بازاریابی دیجیتالی یا اینترنتی است که فقط و فقط روی کاربران موبایل تمرکز دارد و چون بیش از ۸۵ درصد از جستجوهای روزانه به وسیله موبایل انجام میشود، این شکل از بازاریابی طرفداران زیادی پیدا کرده است.
اگر در سال ۲۰۱۶ بازاریابی موبایلی و اصول آن را دنبال میکردید با ورود با سال ۲۰۱۷ بد نیست در مطلب امروز لاین استور با تازهترین تغییرات آن که سنگ بنای بازاریابی موبایلی موفق را تشکیل میدهند آشنا شوید.
مردم چگونه از تلفن همراه استفاده میکنند؟
طبق تحقیق comScore, Inc، مردم از تلفن همراهشان به این صورت استفاده میکنند:
- ۷۴ درصد، با موبایلشان پیام متنی میدهند (SMS، تلگرام و…).
- ۵۰ درصد، با موبایلشان اپلیکیشن دانلود میکنند (و خب بعد از دانلود، استفاده هم میکنند!).
- ۴۹ درصد، از مرورگر (Browser) موبایلشان استفاده میکنند.
- ۳۶ درصد از شبکههای اجتماعی استفاده میکنند (دقت کنید که تلگرام را حساب نکرده است).
- ۳۳ درصد، با موبایلشان بازی میکنند.
- ۲۶ درصد، با موبایلشان موسیقی گوش میدهند.
نکته: در مورد ۳۶ درصدی که از شبکههای اجتماعی استفاده میکنند دقت کنید که تلگرام در خارج از ایران به اندازه ما محبوبیت ندارد و آنها بیشتر از واتساپ برای پیام رسانی استفاده میکنند که قاعدتا یک شبکهی اجتماعی محسوبنمیشود.
بازاریابی با اپلیکیشن های شبکه های اجتماعی
اصلیترین روشهای بازاریابی موبایلی
- تبلیغات پیامکی (SMS): یک سیمکارت ایرانسل بخرید، خودتان میفهمید تبلیغات پیامکی چیست!
- ارسال Notification به موبایل: به اپلیکیشنهای پرمخاطب پول میدهید تا برای مخاطبانشان یک نوتیفیکیشن ارسال کند (که محتوای این نوتیفیکشن، تبلیغ کالا، خدمات، وبسایت و… شماست).
- تبلیغات بنری موبایلی: بنرهایی در داخل اپلیکیشن برای مخاطبان اپ، به نمایش گذاشته میشود.
- تبلیغات ویدیویی موبایلی: از مخاطب تقاضا میشود که (مثلا) برای رفتن به مرحله بعد بازی، باید یک ویدیوی ۸ ثانیهای را تماشا کند.
نکاتی برای بازاریابی موبایلی موفق
Tips for successful mobile marketing
انجام امور بازاریابی یا تبلیغات از طریق موبایل، تبلت و دستگاههای مرتبط به بهترین شکل مراحل بازاریابی موبایلی موفق را تشکیل میدهند. به علت نزدیکی موبایل با کاربر، بازاریابی موبایلی هم نزدیک ترین روش بازاریابی به کاربر است که میتواند از مدخل اپلیکیشنها انجام شود.
برای این که بتوانید سازه بازاریابی موبایلی خود را با موفقیت بنا کنید باید سنگ بناهای آن را بشناسید:
سنگ بنای اول: سایت سازگار با موبایل
در چند سال اخیر مسئله سازگاری با موبایل یا ریسپانسیو بودن سایتها به شدت در سئو مورد توجه قرار گرفت. علاوه بر بازاریابی از طریق اپلیکیشن، خود سایتهایی که کاربر با استفاده از موبایل جستجو میکند از اهمیت زیادی برخوردار هستند.
از این رو در تغییرات صورت گرفته در اصول بازاریابی موبایلی سال ۲۰۱۷ وب سایت ریسپانسیو و سازگار با موبایل بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته و بازاریابان برای جذب مشتریان، ملزم به طراحی چنین سایتهایی هستند.
به عنوان یک بازاریاب به رفتار مشتری هم توجه کنید. کاربران موبایل صبر و حوصله کسی که با استفاده از دسکتاپ جستجو میکند را ندارند.
اولین گام کاهش پهنای باندی است که به واسطه بارگذاری سایت شما اشغال میشود. سایتی که کند باشد باعث میشود فکر گزینههای دیگر در سر کاربر عبور کند.
مراحل ورود کاربران را هم سریعتر کنید. به جای طراحی صفحه ورود، کاری کنید کاربران بتوانند با اکانت شبکههای اجتماعی نظیر فیسبوک وارد شوند.
سنگ بنای دوم: کوپن و طرحهای تشویقی
به هر سایت فروشگاهی که دلتان میخواهد سر بزنید. همانطور که انتظار میرود هر سایتی از تخفیف و شرایط ویژه برای جلب توجه مشتری استفاده میکند.
آمار نشان داده است ۹۶ درصد از مشارکت کاربران در خرید در طول طرحهای تشویقی یا جشنوارههای خرید صورت گرفته است.
روی کاربران موبایلی خود تمرکز کنید. فرصت بهرهمندی از کوپنها را برای این افراد افزایش دهید تا با دیدن این جشنوارهها به خرید کردن ترغیب شوند؛ حتی اگر تاکنون قصدی برای خرید نداشتند.
کاربران را از طریق پیامک، ایمیل یا تبلیغات در شبکههای اجتماعی و سایر سایتها از فروش خود آگاه کنید. پوش نوتیفیکیشن ابزار خوبی برای تحقق شما در بازاریابی موبایلی موفق است.
سنگ بنای سوم: درگاههای پرداخت موبایلی
چیزی که باید به عنوان یک بازاریاب تیزبین بدان توجه داشته باشید یک چیز است: معامله راحت!
کاربر به دنبال معامله راحت است! از این رو اغلب برندهایی که به دنبال جذب مخاطب با بازاریابی موبایلی موفق هستند به دنبال فراهم کردن وسایل راحتی کاربر از جمله راهاندازی درگاه موبایلی هستند.
از آنجایی که بسیاری از کاربران هنوز به پرداختهای موبایلی اطمینان ندارند و هنوز هم خرید اینترنتی انجام نمیدهند؛ لازم است درگاه پرداخت موبایلی ایمن و معتبر تهیه کنید تا اطمینان آنها جلب شود.
سنگ بنای چهارم: اپلیکیشنهای اجتماعی
پیشبینی میشود در سال ۲۰۱۷ اپلیکیشنهایی نسبت به سایر برنامهها برتری دارند که رویکردی اجتماعی داشته باشند و ارتباط کاربران را با هم تسهیل نمایند.
جای شکی باقی نمیماند که اینستاگرام، اسنپ چت، برنامههای چت و پیامرسان و به طور کلی تمام برنامههای مشابه در دستهبندی اجتماعی در سال ۲۰۱۷ موفقتر از سال گذشته ظاهر شوند.
به معجزه بازاریابی در شبکه اجتماعی ایمان آورید و برند خود را از طریق این عرصه معرفی کنید. در اپلیکیشنی که طراحی میکنید مَجرایی برای ارتباط با بیرون قرار دهید.
امکان جستجو بر اساس موقعیت جغرافیایی را فراموش نکنید زیرا در اغلب برنامههای اندرویدی و iOS دیده میشود.
سخن آخر:
تبلیغات و تمام تجربهای که در بازاریابی به دست آوردهاید را روی موبایل متمرکز کنید. در سال ۲۰۱۷ بازاریابی موبایلی موفق نقطه عطف مشتری و فروشنده خواهد بود.
بازاریابی و تبلیغات در شبکههای اجتماعی
برچسب ها : تبلیغات در شبکه های اجتماعی , تبلیغات شبکه های اجتماعی , بازاریابی موبایلی کسب درآمد از شبکه های اجتماعی ,social media marketing , Social network advertising
منابع : هاپ آپ نیوز , شبکه مدیران