خانه / مقالات دیجیتال مارکتینگ / مقالات شبکه های اجتماعی / تعریف شبکه های اجتماعی از نگاه ویکی پدیا
تعریف شبکه های اجتماعی از نگاه ویکی پدیا

تعریف شبکه های اجتماعی از نگاه ویکی پدیا

اگر در ویکی پدیا به دنبال تقسیم بندی و یا تعریفی از شبکه های اجتماعی باشید به این نوشته برمیخورید :

شبکه اجتماعی سیار، شبکه اجتماعی ای است که در آن از تلفن همراه برای ایجاد ارتباط استفاده میشود. هم اکنون دو نوع سرویس شبکه اجتماعی سیار وجود دارد. نوع اول همان شبکه های اجتماعی تحت وب هستند که امکان دسترسی از طریق تلفن همراه را نیز فراهم کرده اند و نمونه های بارز آن فیس بوک و مای ایپیس است . نوع دوم سرویس های محلی و منطقه ای است که اپراتورهای تلفن همراه فراهم میکنند و بر اساس سرویس هایی مانند پیامک و MMS کار میکنند. خب در اینجا هم میتوانید این را درک کنید که چگونه لاین توانسته در هر دو طبقه بندی و دسته حضور پیدا کند .

شبکه های اجتماعی یک ساختار تشکیل شده از گروهایی است که ممکن است بر اساس هریک از موارد زیر ایجاد شده باشند.

دوستان و آشنایان

اقوام

ایده ها

تبادلات مالی

و…

دانشگاه شبکه های اجتماعی

شبکه های اجتماعی برنامه های کاربردی هستند که بر مبنای اینترنت بنا شده اند که بر پایه ایدئولوژیک و فناوری وب به کاربران خود اجازه تولید و اشتراک محتوا را می دهد. که می تواند به صورت: تالار های گفتگو، وبلاگ های اجتماعی، وبلاگ های کوچک، ویکی ها، پادکست ها، تصاویر و فیلم ها و… باشد.

و به زبان انگلیسی سوشال مدیا (Social media) گفته می شوند. پیشینه شبکه های اجتماعی به 1.5 قرن پیش بر می گردد یعنی برای اولین بار در سال 1854 میلادی مطرح شده است. که البته در آن زمان مقصود از شبکه های اجتماعی اینستاگرام و… نبوده است و فقط منظور یک شبکه ای تشکیل شده از انسان ها که باهم دوستی و رابطه دارند. در سال 1954 یک جامع شناس استرالیایی به نام جان بارنز از شبکه های اجتماعی نام برد. که توصیف آن از شبکه های اجتماعی خیلی نزدیک به چیزی الان وجود دارد بود.

شبکه ها از کنار هم قرار گرفتن و ارتباط گره ها یا (node) به وجود می آیند. در شبکه های اجتماعی هر یک از این گره ها می تواند فرد، سازمان یا گروه باشد. به طور معمول متخصصان شبکه های اجتماعی به بررسی موضوعاتی مثل ارتباط بین گره ها از لحاظ یک طرفه، دو طرفه و..، و جریان دانش و اطلاعات بین گره ها، می پردازد.

شبکه های اجتماعی فقط به اینستاگرام و تلگرام و نرم افزار های مشابه آن محدود نمی شود. در واقع شبکه های اجتماعی یک مفهموم گسترده و عمومی دارند که به انواع شبکه های اجتماعی انسان ها اشاره دارد. خب از اینجا به بعد قصد داریم راجب آن بخش از شبکه های اجتماعی بپردازیم که به نرم افزار ها اشاره دارد.

شبکه های اجتماعی زیاد و گوناگونی تا به حال طراحی شده است اما ما ممکن است حتی نام خیلی از آنها را نشینده باشیم چه برسد که تجربه کاربریشان را داشته باشیم. چون عمر کوتاهی داشته اند و بنا به دلایل مختلفی با شکست مواجه شده اند. در سال 2004 فیس بوک و در سال 2006 توئیتر تاسیس شدند. که به بزرگی و سرشناسی الان نبودند.

شبکه ههای اجتماعی سوشال مدیا

روز شبکه های اجتماعی

به طور تقریبی در تقویم هر 365 روز دارای یک اسم و مناسبت است حالا در تقویم شمسی و میلادی و قمری هر کدام به نحوی روزی را نام گذاری کردند. مثل روز زن، مرد، متاهلین، مجردین، حمل و نقل، معلم و… در این میان یک روز را هم به شبکه های اجتماعی اختصاص داده اند. روز نهم تیرماه  یا سی‌ ژوئن هر سال را روز شبکه های اجتماعی (Social Media Day) نام گذاری کرده اند. که البته در اصل در تقویم میلادی روز شبکه های اجتماعی درج شده است. برای اولین بار نشریهٔ Mashable در سال ۲۰۱۰ پیشنهاد نام گذاری 30 ژوئن را برای شبکه های اجتماعی داد. این نشریه پیشنهاد خود را اینگونه عنوان کرد که همه ی مردم در پایان ماه ژوئن به شبکه های اجتماعی  بیاندیشند و به اثرات شبکه های اجتماعی بر زندگیشان فکر کنند.  این نشریه نگاهی بسیار مثبت به شبکه های اجتماعی دارد و می گوید که در این روز به رابطه ها، دوستان، همکاری ها و فرصت هایی فکر کنیم که شبکه های اجتماعی در تشکیل آنها موثر بوده اند. یعنی فکر کنیم که اگر هیچ شبکه ی اجتماعی تاسیس نمیشد زندگی ما چگونه رقم می خورد؟ جواب این سوال را اگر از کسانی که در حوزه اینترنت و تجارت الکترونیک فعال هستند و کسب درآمد دارند بپرسید حتما می گویند که وای نه، خدای من حتی تصورش هم وحشتناک است که شبکه های اجتماعی نباشند. حتی از کسانی هم که از شبکه های اجتماعی کسب درآمد ندارند هم به احتمال زیاد همین پاسخ یا پاسخ هایی مشابه می دهند.

دانشگاه شبکه های اجتماعی

پشتیبانی : 05132727070

درباره ی تبلیغات انبوه تلگرام نرم افزار تبلیغات در گروه های تلگرام

درود من درویش زاده هستم .... فارغ التحصيل مهندسی کامپیوتر(ict) گرایش سیستمهای تحت شبکه، مدتی در زمینه تبلیغات، بازرگانی و فروش فعالیت داشته ام و در حال حاضر بصورت تخصصی بازاریابی اینترنتی و تبلبغات شبکه های اجتماعی را انجام میدهم. با آرزو های خوب

مطلب پیشنهادی

پروموشن یا پروموت در اینستاگرام دقیقا چیست؟

تصور کنید که شما صاحب یک وبسایت هستید و یک صفحه اینستاگرام اختصاصی به صورت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.